FILE UNDER: SPACE POP / LOUNGE / GROOVES BARCODE: 9789078377085
ADANI & WOLF - ELECTRIC DANDY label: ADANI & WOLF RECORDINGS (AWRCD-003)

 

 

Tracklist

01. Strange Light
02. Day In Day out
03. The Oxford Hustle
04. Valentino
05. The Moment
06. Nuages
07. In Orbit
08. The Professionals
09. On The Edge
10. General Electric Paradise
11. A Bird With Your Face

Adani&Wolf (producersduo Rob Gaasterland en Daniël Testas) slaan met de cd Electric Dandy een brug tussen toekomst en verleden. Op hun nieuwste studio- album nemen de Amsterdamse Electric Dandies  de luisteraar mee op een retro futuro trip langs orchestrale psychedelica, space-age exotica en intergalactic down tempo beats. In deze muzikale tijdmachine worden invloeden van Bacharach tot Barrett tot Bowie verweven tot een eigentijds exotisch universum.
Een kleurrijk gezelschap medereizigers zoals saxofonist Benjamin Herman en de New Yorkse, Andalusische zangeres Suzette Moncrief vergezellen Adani&Wolf op hun kosmische reis. Surrealistische ballads als ‘Strange Light’ en ‘A Bird With Your Face’ worden moeiteloos afgewisseld met de micro-disco grooves van ‘The Moment’ of ‘The Oxford Hustle’. Electric Dandy is in alle opzichten een perfect huwelijk tussen style, music & fashion.
Spannend en uitdagend is ook de weg die de Dandies hebben gevolgd om het album te produceren. Gekozen is om alles, maar dan ook alles zelf te doen. De eigen geluidsstudio was er al, maar vanaf heden worden Adani&Wolf  vertegenwoordigd door hun eigen gloednieuwe label Adani&Wolf Recordings.