FILE UNDER: JAZZ BARCODE:
ROBBERT SCHERPENNISSE - SEARCHING FOR AI label:

 

TRACKLIST


01.Kosen rufu play button
02.Sleepy train play button
03.Just to see you play button
04.Take it or leave it play button
05.Odessa play button
06.Desert Throttle play button
07.The adaptive play button
08.Richting, beweging, verplaatsing play button
09.Goed mee wegkomen's play button
10.Dawai, dawai play button
11.Lullaby for Aris play buttonAi (合) is het Japanse karakter voor harmonie. De zoektocht naar harmonie loopt als een rode draad door het leven van trompettist Robbert Scherpenisse. Zijn fascinatie voor muzikale harmonie ontstond op jonge leeftijd, maar is inmiddels verrijkt door zijn beoefening van het Nichiren-boeddhisme en de Japanse krijgskunst Aikido – wat terug te horen is in zijn composities en zijn lyrische spel.
Harmonie is dan ook het belangrijkste thema op zijn album Searching for Ai, dat werd opgenomen met een kleurrijk ensemble van internationale topmuzikanten. Zij komen nu opnieuw samen voor een live-uitvoering in uiteenlopende bezetting en stijlen, denk aan funky blazerslicks, Braziliaanse grooves, warme strijkers en een oorstrelende flügelhorn. De zoektocht naar harmonie vormt de verbindende factor.

 

Robbert Scherpenisse trompet/composities, Floris van der Vlugt altsax, Miguel Boelens tenorsax, Katharina Thomsen baritonsax, Morris Kliphuis hoorn, Erik Veldkamp trompet, Vincent Veneman trombone, Ania Piniuta, Aleksandra Pilarska, Ewa Zolyniak viool, Marta Rusiniak altviool, Joanna Laskowska cello, Jesse van Ruller gitaar, Jeroen Vierdag bas, Haye Jellema drums